Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

A 2021/2022-es nevelési évben a Katica csoport 27 fős létszámmal kezdte meg működését. Osztatlan csoportként minden korosztály képviselteti magát, 3-tól 7 éves korig. Az előző évek gyakorlatához képest - amikor a fiúk egyértelműen többségben voltak-, a nemek aránya ebben a nevelési évben optimálisan alakult, 12 kislány és 15 kisfiú jár a csoportba. Nagycsoportosaink száma kilenc, a középsősök tizenketten, a kicsik hatan vannak. A csoportban az intézményvezető és az óvodapedagógus mellett egy dajka néni, és egy segítő vesz részt a pedagógiai munka hatékony megvalósításában.
A mindennapi fejlesztést célzó, és szabadon választott tevékenységek az otthonos csoportszobában zajlanak. A nagyobb gyermekek számára nyugodt körülményeket, mindig azonos, a szabadjátékban részt vevőktől távol eső helyszínt biztosítunk a foglalkozások zavartalan lebonyolítására. A természetes anyagok nagyarányú használata, a színek harmóniája, az üde zöld növény még inkább meleg, családias hangulatot teremtenek. Az évszaknak, és az aktuális ünnepnek, jeles napoknak megfelelő dekoráció kialakításában a felnőttek mellett a gyerekek is aktívan részt vehetnek. Mielőtt haza kerülnek, alkotásaik az öltözőben kialakításra került faliújságon megtekinthetőek.
A tartalmas játékhoz elegendő mennyiségű, gondosan összeválogatott játékeszköz áll rendelkezésre.  A kislányok kedvelt tevékenységei közé tartozik a babakonyhában történő főzőcskézés, bevásárlás, fodrászos játék, kirakózás. A fiúk szívesen autóznak, garázst építenek, Legoznak, gyakran építik össze a vasúti síneket, szeretnek a parkolóházzal, fa építőkockákkal, különféle társasjátékokkal játszani. A szoros baráti kapcsolatok mellett spontán csoportosulások is gyakran alakulnak játék közben. A gyermekek számára szabadon hozzáférhetőek a színezéshez, rajzoláshoz alkalmas eszközök, a gyurma, a színes homok. Tekintettel a vegyes életkorra, ollót, ragasztót csak felnőtt felügyelettel használhatnak. A játék végeztével közösen állítjuk vissza a csoportszoba rendjét, melyben minden korosztály képességeinek megfelelően, aktívan részt vesz. A szépen felújított mosdóban a jól rögzült szokásrend szerint először a lányok kerülnek sorra, addig a fiúkkal a szintén megújult öltözőben mondókázunk, verselünk. Igyekszünk minden percet hasznosan eltölteni, sok-sok verset, dalocskát sajátítanak el a gyermekek a várakozási idő alatt.

Tóth Gabriella óvodapedagógus

Kapcsolat

Csoda-Vár Óvoda
3791 Sajókeresztúr, Petőfi Sándor út 25. sz.

Óvodavezető: 
Tóthné Dudás Anikó

Telefon:
+36 46 317-285

E-mail:
sajoker.ovi@gmail.com

Nyitvatartás :
Hétfő-Péntek: 
6.00 - 16.30

Sajókeresztúr Közalapítvány

Bankszámlaszám:

Adószám: 18436202-1-05

Intézményi védőnő: Puskás Kata

Intézményi orvos: Dr. Czeglédy László